Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la consulatul Republicii Moldova la Odesa în cazul 'vizelor pentru suspecți teroriști'

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Autoritățile moldovene au percheziționat miercuri consulatul Republicii Moldova la Odesa, Ucraina, după ce personalul a fost acuzat că ar fi vândut vize unor indivizi suspectați de terorism, relatează site-ul publicației Balkan Insight și Timpul.md, potrivit Mediafax.

Operațiunea a fost demarată după ce, la începutul lui februarie 2019, autoritățile din Republica Moldova au reținut trei cetățeni străini, originari din Siria și Egipt, suspectați de terorism. Aceștia au susținut că există o schemă bine pusă la punct, privind obținerea vizelor de lungă ședere în schimbul unor sume de bani.

Investigația s-a desfășurat în comun cu ofițerii Centrul Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Citește și: Maroc: Cel puţin opt persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma unui accident rutier

Potrivit declarațiilor, o astfel de viză ar fi costat între 1.000 și 3.000 de euro (4.754 -14.264 de lei). Indivizii ar fi obținut vizele prin intermediul Consulatului Republicii Moldova din Odesa, Ucraina, fiind implicat un ofițer al Biroului de Migrație și Azil și un pretins consilier al oficialilor de rang înalt din Moldova.

De la reținerea acestora, ambii au semnat declarații prin care susțin că este implicat și consulul Moldovei, Sergiu Septelici. Atât ofițerul din cadrul Biroul de Migrație, cât și presupusul consilier, riscă până la șase ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.