Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERCHEZIȚII la sediul Federației Bulgare de Fotbal: Campionatul e aruncat în aer, vizați sunt arbitrii, se vorbește despre meciuri trucate

Poliţia a descins, marţi, la sediul Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), unde efectuează o percheziţie, la scurt timp după ce preşedintele forului, Borislav Mihailov, a demisionat, în urma incidentelor rasiste de la meciul Bulgaria-Anglia, din preliminariile Euro-2020, informează lequipe.fr.

Percheziţiile  sunt într-un dosar de corupţie ce vizează activitatea comisiei de arbitri a forului de la Sofia, a declarat purtătorul de cuvânt al Procurorului general, informează Reuters.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

"Este vorba de infracţiuni împotriva sportului. Vorbim despre infracţiuni de corupţie, legate de activitatea comisiei de arbitri a RFU şi de delegarea arbitrilor la meicurile de fotbal. Investigaţia este în curs şi este devreme să vorbim de arestări în acest caz", a declarat Rumiana Arnaudova agenţiei Reuters.

Bănuieli de meciuri aranjate în campionat există de mult timp în Bulgaria, dar autorităţile au făcut foarte puţin în acest sens. În luna mai, FC Vereia, un mic club din Stara Zagora, a fost exclus din prima ligă bulgară de BFU, în urma avertismentelor repetate ale UEFA cu privire la aranjarea unor meciuri.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt

Potrivit AFP, care citează radioul public, cinci responsabili ai BFU au fost reţinuţi pentru audieri, informează news.ro.

Meciul Bulgaria - Anglia, disputat luni seară, în preliminariile CE-2020, a fost întrerupt de două ori din cauza insultelor rasiste. Cei vizaţi de insultele rasiste au fost fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling. Anglia s-a impus în meciul cu Bulgaria, scor 6-0.

Citește și: Dan Barna reacționează după dezvăluirile Rise Project: Am fost transparent

După aceste incidente, premierul Boiko Borissov i-a cerut demisia preşedintelui federaţiei de fotbal, Borislav Mihailov.

"După incidentele de noaptea trecută, premierul mi-a cerut suspendare oricărei relaţii cu federaţia bulgară, inclusiv pe partea financiară, mergând până la demisia lui Borislav Mihailov", a declarat ministrul bulgar al Sporturilor, Krasen Kralev.

Citește și: Oreste Teodorescu aruncă bomba! 10 miliarde de dolari pentru România- Cum va fi posibil

Iniţial, purtătorul de cuvânt al federaţiei afirma că preşedintele Mihailov nu va demisiona şi că statul nu are dreptul să se amestece în fotbal: “Evident că nu va demisiona. Statul nu are dreptul să solicite asta şi să se amestece în fotbal. Federaţia nu poate fi considerată responsabilă pentru huliganismul unui grup de oameni”.

Însă Borislav Mihailov s-a răzgândit după câteva ore şi a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al Federaţiei Bulgare de Fotbal.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

“Astăzi, preşedintele federaţiei bulgare, Borislav Mihailov, şi-a depus demisia, care va fi prezentată vineri membrilor Comitetului Executiv. Decizia sa vine ca urmare a tensiunilor recente. După mulţi ani ca preşedinte şi având în vedere numeroasele sale contacte la nivel înalt în plan internaţional, domnul Mihailov îşi exprimă disponibilitatea de a continua să ajute dezvoltarea fotbalului bulgar în orice mod posibil”, se arată pe site-ul federaţiei bulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.