Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţia FBI pe proprietatea lui Trump capătă accente internaționale: Au fost confiscate documente secrete privindu-l pe Emmanuel Macron

smartradio.ro
donald trump

Agenţii FBI au confiscat documente clasificate "top secret", precum şi privindu-l pe "preşedintele Franţei", în cadrul percheziţiei lor la domiciliul fostului preşedinte american Donald Trump, a relatat vineri Wall Street Journal, într-un moment în care justiţia se pregăteşte să facă public mandatul care a autorizat această percheziţie fără precedent în SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Agenţii poliţiei federale au confiscat circa "douăzeci" de cartoane, scrie vineri Wall Street Journal, care susţine că a avut acces la un inventar de trei pagini privind ceea ce a fost colectat luni, în cadrul acestei percheziţii. Este vorba despre documente clasificate "top secret" sau confidenţiale, fotografii şi o notă manuscrisă.

Ziarul dă asigurări că pe acest inventar figurează informaţii privindu-l pe "preşedintele Franţei". Nicio altă precizare nu este făcută privind natura acestor informaţii, nici măcar dacă acestea sunt referitoare la actualul preşedinte francez Emmanuel Macron, notează France Presse.

Operaţiunea, care a provocat furia susţinătorilor lui Trump care au evocat o "persecuţie politică", a fost efectuată luni la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida.

Aceasta pare să fi avut drept obiectiv recuperarea unor documente confidenţiale luate de fostul preşedinte la plecarea de la Casa Albă. Potrivit Washington Post, anumite documente căutate ar putea avea legături cu armele nucleare.

Donald Trump a denunţat o "intoxicare" vineri dimineaţă, pe reţeaua sa socială Truth Social.

Intenţia, foarte neobişnuită, a Ministerului Justiţiei, de a face public mandatul de percheziţie, anunţată joi de ministrul Merrick Garland, a fost primită favorabil de Donald Trump.

"Nu numai că nu m-aş opune publicării documentelor (...) dar aş merge mai departe încurajând publicarea", a postat joi seară miliardarul republican, care s-a abţinut totuşi să facă publică copia mandatului pe care a primit-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.