Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții ale procurorilor de la Crimă Organizată: Anchetatorii au descins acasă la fostul prim-ministru moldovean Pavel Filip

facebook.com
Pavel Filip

Procurorii PCCOCS au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliului fostului prim-ministru și ex-lider al Partidului Democrat (partidul lui Plahotniuc), Pavel Filip.

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de către purtătorul de cuvânt din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

"Procurorii PCCOCS efectuează la moment percheziții în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a R. Moldova de un bun imobil sub formă de sediul Consulatului Republicii Moldova în orașul Odesa. Perchezițiile se desfășoară la un ex-prim-ministru al țării, precum și la mai mulți mebri activi ai grupului criminal organizat condus de ex-deputatul PDM Vladimir Andronachi", a precizat Mariana Cherpec.

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Sergiu Rusu, a declarat pentru Deschide.MD că Pavel Filip nu va fi reținut pentru 72 de ore și urmează să fie citat și recunoscut în calitate de bănuit de „abuz în serviciu”.

Reamintim că la data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunța că „a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.