Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii ce vizează bunuri ale familiei Assad în Spania

facebook.com
Bashar al-Assad

Percheziţii ce vizează bunurile familiei preşedintelui sirian Bashar Al-Assad erau marţi în desfăşurare în staţiunea balneară Marbella din sudul Spaniei, a indicat o sursă judiciară, citată de AFP.

Percheziţiile întreprinse de Garda Civilă, mai ales în portul de lux Puerto Banus (Andaluzia), survin ca urmare a unei anchete efectuate în Franţa ce-l vizează pe unchiul liderului sirian, Rifaat Al-Assad, pentru deturnare de fonduri publice şi spălare de bani, potrivit sursei. Patrimoniul imobiliar al lui Rifaat Al-Assad şi al familiei sale în Spania este evaluat la 691 milioane de euro, a precizat sursa, adăugând că ''toate aceste proprietăţi au fost confiscate''. ''Judecătorul Jose de la Mata coordonează o operaţiune judiciară împotriva lui Rifaat Al-Assad, unchiul actualului preşedinte al Siriei, pentru spălare de capitaluri în formă organizată în Puerto Banus şi Marbella'', a indicat sursa.

Unchiul lui Bashar a fost expulzat din Siria în anii '80 de către tatăl preşedintelui, Havez Al-Assad, care se temea ca nu cumva să orchestreze o lovitură de stat împotriva sa. Potrivit justiţiei spaniole, Havez Al-Assad i-ar fi dat atunci lui Rifaat circa 300 milioane de dolari, bani proveniţi din vistieria statului şi care l-ar fi ajutat să achiziţioneze bunuri în Franţa. Rifaat Al-Assad, în prezent în vârstă de 79 de ani, a acumulat un patrimoniu imobiliar impresionant în Franţa, dar şi în Liechtenstein, Luxemburg şi în insula Curaçao din Caraibe, conform Agerpres.

Ancheta franceză şi cooperarea judiciară la nivel european au antrenat apoi deschiderea unei anchete în Spania. Aceasta a permis să se stabilească faptul că Rifaat Al-Assad şi familia sa aveau 503 proprietăţi: case de vacanţă, apartamente din hoteluri de lux, locuri de parcare şi chiar proprietăţi rurale, potrivit justiţiei spaniole. Aproape toate se află în regiunea Marbella şi în special în Puerto Banus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.