Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii de amploare ale poliţiei belgiene la sediul Semlex, lider în producerea de acte de identitate pentru ţări africane

express.co.uk
politie belgia

Poliţia belgiană a percheziţionat miercuri sediul companiei Semlex, lider în producerea de acte de identitate şi documente de călătorie pentru ţări africane, şi locuinţa directorului său general, Albert Karaziwan, într-un caz de spălare de bani şi corupţie, transmite Reuters. ''Realizăm aceste percheziţii într-un caz de posibilă spălare de bani şi corupţie'', a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului federal belgian, conform Agerpres.

La începutul săptămânii, autorităţile din Insulele Comore, ţară căreia Semlex a furnizat documente de identitate începând din 2007, au anulat 170 de paşapoarte despre care guvernul acestei ţări a afirmat că, în perioada 2013 - 2016, au fost emise în mod neadecvat unor străini, printre care cetăţeni iranieni.

Actualul guvern din Insulele Comore a retras săptămâna trecută paşaportul diplomatic emis pe numele lui Karaziwan de precedentul executiv. În ultimii 20 de ani, compania bruxelleză Semlex a devenit lider în producerea de acte de identitate şi documente de călătorie pentru ţări africane.

În luna aprilie a anului trecut, Reuters a relatat că procurorii din Bruxelles anchetau o înţelegere între Semlex şi Republica Democrată Congo (fostul Zair) privind realizarea de paşapoarte biometrice. Ancheta fusese lansată la începutul anului trecut. Paşaportul emis de autorităţile din RD Congo este printre cele mai scumpe din lume, fiecare solicitant plătind 185 de dolari. Spre comparaţie, un paşaport emis de Marea Britanie costă 110 dolari.

Costul surprinzător de mare al unui paşaport emis de autorităţile din RD Congo este evidenţiat de o propunere făcută de compania belgiană Zetes, concurentă cu Semlex. În 2014, Zetes îşi anunţa intenţia de a produce paşapoarte biometrice pentru RD Congo la un cost unitar de 28,50 dolari. Zetes a confirmat această informaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.