Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii DNA la campionul despăgubirilor de la ANRP

mascati

Procurorii DNA au descins joi dimineaţa la locuinţa campionului despăgubirilor de la ANRP - omul de afaceri Horia Simu. Anchetatorii au găsit la locuinţa acestuia 150 de tablouri, ceasuri şi bijuterii de lux. Potrivit procurorilor, tablourile ar fi semnate de Corneliu Baba, Gheorghe Petraşcu, Samuel Mutzner.

Horia Simu a fost beneficiarul unor despăgubiri de peste 100 de milioane de euro, fiind în top alături de Dorin Cocoş.

Percheziţiile sunt efectuale de structura centrală a DNA, iar omul de afaceri va fi dus ulterior la audieri. Prejudiciul estimat se ridică la 55 de milioane de euro.

Horia Simu este acuzat de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. Potrivit unor surse judiciare, începând cu anul 2006 şi până în 2008, a sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin depunerea la dosarul de despăgubire a mai multor înscrisuri (adeverinţa medicală fără număr şi expertiza extra judiciară întocmită de expertul Dumitru Zizi, prin care s-a justificat necorespunzător realităţii o stare de sănătate precară şi o identificare greşită a terenului în scopul acreditării ideii de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului), ceea ce a asigurat un cadru aparent legal procedurii de despăgubire şi care, împreună cu acceptul său dat supraevaluării făcute de evaluatorul Alexandru Florin Hanu, iar aprobarea de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a raportului de evaluare, întocmit în condiţii nelegale, a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, respectiv peste 200 de milioane de lei, sumă de care Horia Simu a beneficiat în mod necuvenit.

Horia Simu a cumpărat dpreturile litigioase pentru un milion de euro, iar ulterior a obţinut despăgubiri de 100 de ori mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.