Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții în București, la un studio de videochat: Sumele uriașe obținute erau ascunse

perchezitii

Un bărbat şi o femeie sunt cercetaţi, sub control judiciar, într-un dosar de evaziune fiscală, în care o societate condusă de cei doi, sub paravanul declarării de contracte de muncă pentru un număr de 14 persoane, ar fi ascuns sumele reale obţinute din activitatea de videochat.

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare zece mandate de percheziţie, în Capitală şi cinci mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală", informează un comunicat al DGPMB.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 100.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2019 - prezent, o societate comercială nu ar fi declarat un punct de lucru, la instituţia abilitată, iar sub paravanul declarării de contracte de muncă pentru un număr de 14 persoane, în cuprinsul cărora sunt menţionate salarii modice, ar fi ascuns sumele reale obţinute din activitatea de videochat, urmărind astfel sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

"În cursul zilei de 10 martie au fost puse în executare zece mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi cinci mandate de aducere, mai multe persoane fiind conduse la audieri", arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.