Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii în Bucureşti şi în Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală / Prejudiciul adus statului

observatorulph.ro
perchezitii

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală. O femeie ar fi înscris peste 250 de facturi fictive în contabilitatea unei societăţi.

”În această dimineaţă, 22 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi  şi Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti au pus în executare 4 mandate de percheziţie, la sediul unei societăţi şi locuinţele mai multor persoane fizice, din municipiul Bucureşti şi judeţul Mehedinţi”, anunţă, miercuri, IGPR.

Sursa citată a precizat că, în perioada ianuarie 2019 – septembrie 2022, o femeie, de 32 de ani, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, respectiv prestări de servicii, în baza a 259 de facturi, în valoare totală de 1.300.000 de lei.

Astfel, ar fi cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 237.037 de lei.

”Ulterior, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, ar fi transmis fictiv părţile sociale deţinute, către o altă societate comercială, administrată de un cetăţean, de 45 de ani, din spaţiul extracomunitar. A fost emis un mandat de aducere, femeia urmând a fi condusă la audieri, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată şi transmiterea fictivă a părţilor sociale”, a mai transmis Poliţia.

În cauză, cercetările continuă sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.