Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii în Buzău, Ilfov şi Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri: Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv

huffingtonpost.co.za
catuse

Două persoane bănuite de trafic de droguri au fost arestate preventiv, iar una a fost pusă sub control judiciar în urma unei ample acţiuni a poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, care au efectuat duminică mai multe percheziţii domiciliare în Buzău, Bucureşti şi Ilfov, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Potrivit sursei citate, în data de 15 mai au fost efectuate zece percheziţii domiciliare, după ce, în aceeaşi zi, unul dintre inculpaţi, un bărbat în vârstă de 46 de ani, a fost prins în flagrant pe raza municipiului Buzău în timp ce încerca să comercializeze aproximativ 10 grame de canabis.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, cinci inculpaţi au cumpărat droguri de risc de pe raza municipiului Bucureşti şi au cultivat plante de canabis pe care le-ar fi vândut către consumatori din judeţul Buzău.

"Din cercetări a reieşit că, din 2020 şi până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 46 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc (cannabis) de la persoane din municipiul Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.200 de grame de cannabis, aproximativ 900 de seminţe de cannabis, 200 de grame de substanţă pulverulentă, albă şi comprimate susceptibile a avea efecte psihoactive, 4 cântare electronice, 7 telefoane mobile şi 2.500 de lei. De asemenea, în judeţul Buzău, la unul dintre imobilele utilizate de persoanele bănuite, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de cannabis", se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

În urma acţiunii au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri, iar în urma materialului probator administrat, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

"La data de 16 mai a.c., doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, iar faţă de al treilea a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile", se mai arată în comunicat.

La activităţi au participat şi poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Bucureşti, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, precum şi jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, acţiunea beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.