Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, la grupări specializate în furtul de produs petrolier

perchezitii

Poliţiştii au percheziţionat miercuri 41 de domicilii ale unor persoane fizice şi juridice din judeţele Olt , Teleorman şi Argeş, în vederea destructurării unor grupări infracţionale organizate specializate în sustragerea de produs petrolier, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Percheziţiile au vizat destructurarea a trei grupări infracţionale organizate şi au fost efectuate de poliţişti de investigaţii criminale de la IPJ Olt, într-un dosar penal constituit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, potrivit Agerpres.

În acest dosar penal se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

Persoanele bănuite în cauză ar fi folosit pentru sustragerea de produs petrolier un autoturism special adaptat, precum şi cagule pentru distrugerea sistemelor de supraveghere.

"Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracţionale organizate, în scopul sustragerii de produs petrolier. Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule şi distrugerea sistemelor de supraveghere ale persoanei vătămate", a precizat sursa citată.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate aproximativ 20 de tone de produs petrolier şi au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri.

În judeţul Olt au fost efectuate 34 de percheziţii, în judeţul Argeş au avut loc cinci percheziţii şi în judeţul Teleorman au fost două percheziţii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar la activităţi au participat poliţişti din cadrul IPJ Olt, luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Olt şi Argeş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor judeţene Olt, Argeş şi Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.