Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii în Tulcea, la un depozit cu peşte şi icre, fără documente legale

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au descoperit în depozitul unei societăţi comerciale din Tulcea peste 1.500 kg de icre fără documente legale de provenienţă, avize de însoţire a mărfii susceptibile a fi fictive pentru alte aproape 1.600 kg de peşte şi 28 de persoane care desfăşurau activităţi de prelucrare a peştelui fără documente legale de angajare.

"La data de 1 iulie, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării din cadrul Poliţiei Române au efectuat o percheziţie la sediul unei societăţi comerciale din Tulcea, care are ca obiect comercializarea produselor din peşte. În urma percheziţiei, au fost descoperite în depozitul societăţii 3.355 de kg de icre în stare congelată sau sărată, din sortimentele babuşcă, fitofag, tarama şi şalău", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis Agerpres.

Din verificările efectuate, a reieşit că nu există documente justificative pentru cantităţile de icre din speciile şalău şi babuşcă, iar pentru cele din specia fitofag nu există documente pentru întreaga cantitate. Poliţiştii efectuează cercetări pentru infracţiunea de "deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte", faptă prevăzută de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. "De asemenea, au fost identificate şase avize de însoţire a mărfii în original, emise de o altă firmă, pentru societatea în cauză, din perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, prin care ar fi fost vândute 1.596 kg de peşte din diferite specii, existând suspiciuni că nu au fost introduse în evidenţele contabile, cu scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat", se arată în comunicat.

Totodată, în urma percheziţiei, în depozitul firmei, au fost identificate 28 de persoane care desfăşurau activităţi de procesare a peştelui, deşi reprezentanţii societăţii au declarat că în acea zi nu au program de lucru. Din verificări a reieşit că nu există pontaje pentru persoanele identificate, reprezentanţii societăţii menţionând că acestea sunt ziliere, dar că nu sunt plătite pentru acea zi. Poliţiştii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea cu privire la faptul că persoanele identificate desfăşurau activitatea în afara orelor de program şi fără documente legale de angajare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.