Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii la hoţi de maşini de lux

perchezitii

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înşelăciune şi tăinuire.

În cursul zilei de astăzi, 5 februarie 2015, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri şi lucrători ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Furturi de Autovehicule şi ai Serviciului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, precum şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Ilfov - Serviciul de Investigaţii Criminale, ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, ai Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi ai Institutului Naţional de Criminalistică, efectuează percheziţii în 14 locaţii situate pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Din cercetările efectuate până în acest moment a rezultat că, în perioada iulie 2014- februarie 2015, o grupare infracţională ai cărei membri se deplasau frecvent în statele membre U.E. în scopul închirierii unor autovehicule de lux de la societăţi rent-a-car, pe care le transportau în România, în scopul valorificării pe nedrept a acestora.

Modul de operare al grupului infracţional era de a identifica societăţi de închirieri vehicule de pe teritoriul altor state, având scop de a induce în eroare reprezentanţii acestor societăţi comerciale, pentru a intra în posesia unor autovehicule cu valoare mare, an de fabricaţie 2013-2015, pe care să le transporte imediat pe teritoriul României şi ulterior a le valorifica în mod fraudulos.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.