Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii la Opera Naţională. Directorul, săltat de procurori/ UPDATE

mascati1

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au descins marţi dimineaţa la Opera Naţională Bucureşti. Sunt vizate achiziţii publice ilegale. Directorul general Răzvan Ioan Dincă a fost dus la audieri, iar anchetatorii caută documente în birourile conducerii Operei.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă!". A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

UPDATE:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti a unor infracţiuni de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art 297 Cod Penal, fals în declaraţii, faptă prevăzută de art. 326 Cod Penal şi conflict de interese, faptă prevăzută de art. 301 Cod Penal.

În momentul de faţă, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt în derulare percheziții domiciliare la mai multe adrese situate în municipiul Bucureşti, respectiv sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei sus-amintite.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.