Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la Primăria Turda: verificări și la șefi de poliții municipale

Radu Pop
Brigada Rutiera Bucuresti
politia rutiera masina duster

Sunt percheziții luni la imobile deținute de doi ofițeri de poliție din cadrul IPJ Cluj, care ar fi primit gratuit sau contra cost pavajele scoase din zona centrală a orașului Turda, despre care un funcționar din Primăria Turda ar fi atestat că le-ar fi distrus, informează Mediafax.

Ofițerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj fac cercetări într-un dosar penal aflat în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

Sunt făcute percheziții domiciliare la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, șefi de poliții municipale din cadrul IPJ Cluj, fiind pusă în aplicare și o ordonanță de predare bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda SA.

Ce zice IPJ Cluj

Potrivit IPJ Cluj, 17 ianuarie, în același dosar penal, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Municipiului Turda, unde primar este Cristian Matei (PNL), fiind ridicate bunuri și înscrisuri relevante pentru cauză. Din cercetările făcute până în prezent, a rezultat că, în cursul anului 2023, un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului Turda cu funcție de conducere a atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului în vederea înlocuirii cu unele noi, erau distruse și inapte utilizării. Acesta le-ar fi scos din patrimoniul primăriei, oferindu-le contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv unor polițiști din cadrul IPJ Cluj.

În continuare se desfășoară activități de cercetare în vederea strângerii de date pentru a proba activitățile infracționale ale tuturor persoanelor implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.