Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la rechinii imobiliari din București și Ilfov: legătura cu Primăria Capitalei

stiri.md
mascati moldova

35 de pecheziții au avut loc miercuri dimineață în București și Ilfov, în cazul unui circuit imobiliar fraudulos în care sunt implicate imobile ale Primăriei București, informează Mediafax.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu polițiștii, au făcut, miercuri, 35 de percheziții domiciliare în București și Ilfov, într-o cauză în care se fac cercetări pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Din cercetările de până acum a reieșit că, începând cu anul 2018, în București, un grup compus din peste 20 de persoane a dezvoltat un circuit imobiliar fraudulos, care a constat în efectuarea mai multor tranzacții de vânzare-cumpărare a unui număr de 28 de imobile - terenuri aflate în patrimoniul Primăriei Generale a Municipiului București, prin utilizarea unor hotărâri judecătorești falsificate, care atestau în mod nereal faptul că pretinșii proprietari ai imobilelor dobândiseră imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.

Ulterior, imobilele astfel întabulate în mod fraudulos erau vândute către mai mulți intermediari din cadrul grupului și apoi, mai departe, către alți cumpărători, pe două dintre aceste terenuri fiind edificate în prezent ansambluri rezidențiale – locuințe și spații comerciale.

Ce spune IGPR

„Astăzi, 12 iulie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 35 de percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații. Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul București, mai multe persoane ar fi efectuat tranzacții succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituții publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că inițiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani. Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse și, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de buna credință, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacționate se cuvin de drept Statului Român”, a informat IGPR.

Prin activitatea infracțională desfășurată, persoanele cercetate ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi aduse 24 de persoane (18 persoane bănuite), în vederea realizării activităților specifice de urmărire penală si pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.