Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la Spitalul Marie Curie

agerpres
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "MS Curie"

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, alături de polițiști au descins în această dimineață la Spitalul Marie Curie. Cinci percheziţii au loc la această oră la spitalul Marie Curie, la un spital privat unde Gheorghe Burnei profesează, dar și la domiciliul medicului. Medicul Gheorghe Burnei este vizat pentru luare de mită, de aceea participă şi anchetatori anticorupţie. Celebrul chirurg a fost dus în această dimineață la audieri.

Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat că ar fi făcut un experiment chirurgical pe un copil, a fost ridicat de poliţişti sâmbătă dimineaţă, conform stirileprotv.ro, după ce familia unei fete de 19 ani s-ar fi plâns că medicul a realizat o operaţie neomologată în urmă cu mai mulţi ani, din cauza căreia tânăra nu se mai poate deplasa.

Procurorii Parchetul Tribunalului Bucureşti s-au autosesizat după apariţia unor informaţii în presă. Potrivit acestora, medicul Gheorghe Burnei este acuzat că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor pe când aceasta era mică, iar acum tânăra de 19 ani nu mai poate merge.

Burnei este audiat în calitate de suspect, însă polițiștii se pare că îl aveau de ceva timp în vizor pentru luare de mită. Percheziții au loc și în alte patru locuri din București, printre care și în locuința medicului.

Totul a început în urmă cu 18 ani, când Emilia Iliescu a aflat că fetița ei, Amira, atunci în vârstă de un an, nu are osul piciorului bine fixat în șold, adică are luxație congenitală.

Operația era una simplă, potrivit publicației, osul trebuia potrivit la loc, iar piciorul pus în ghips. Ca să fie totuși sigură că totul va decurge bine, Emilia a căutat cel mai bun medic pentru a-i opera copilul. Așa a ajuns la Gheorghe Burnei, prezentat de multe ori ca fiind un doctor care face minuni, inventator și pionier în medicină, prodecan la universitate, șef în comisii de malpraxis, erou al televiziunilor și al ziarelor. Însă, potrivit investigației făcute de Casa Jurnalistului, medicul nu a urmat calea obișnuită în astfel de cazuri, ci a încercat o inovație: i-a crăpat fetiței bazinul în două și i-a pus un implant din ceramică.

Medicii consultați de jurnaliști au spus că acest implant „nu există în cărțile de ortopedie" și că "a fost un experiment". Mai mult, Agenția Națională a Medicamentului a confirmat că acest implant nu e omologat, potrivit publicației menționate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.