Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții mamut în București și în mai multe judeţe: prejudiciu de peste 670.000 de lei

stiri.md
mascati moldova

Poliţiştii au făcut 17 perchezitii în Bucureşti şi în judeţele Ialomiţa, Buzău, Prahova şi Călăraşi la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Peste o tonă de tutun a fost confiscată, transmite NEWS.RO.

”Ieri seară, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, a efectuat 17 percheziţii, la persoane bănuite de infracţiuni economice, în urma cărora a fost confiscată peste 1 tonă de tutun”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Vânzare pe Internet

Sursa citată a precizat că perchezuţiile au avut loc, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ialomiţa, Buzău, Prahova şi Călăraşi. ”În fapt, pe parcursul probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2022- prezent, mai multe persoane au creat 2 site-uri, prin intermediul cărora ofereau spre vânzare diferite cantităţi de tutun. Comenzile preluate de la clienţi erau onorate prin firme de curierat, folosindu-se de nume fictive, în scopul disimularii activităţii infracţionale”, au precizat poliţişti.

3,8 tone de tutun

De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că în perioada menţionată a fost comercializată cantitatea de 3,8 tone de tutun de fumat. ”În urma derulării percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au identificat şi indisponibilizat: aproximativ 1.275 de kg. de tutun, mai multe cântare, un dispozitiv de tocat/ mărunţit tutun, mai multe butoaie, în care tutunul era prelucrat, prin fierbere, precum şi 16.000 de lei, 5.500 de euro şi 60 de grame de aur”, a mai precizat sursa citată.

9 persoane au fost reținute

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata accizelor, este de aproximativ 675.750 de lei.

Până la acest moment, faţă de 7 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în faţa magistraţilor, cu propuneri legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.