Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERCHEZIȚII Mascații au luat pe sus bărbații care 'se îndrăgosteau' de fete sărmane și, apoi, le cereau să se prostitueze pentru ei / VIDEO

perchezitii

Polițiștii și procurorii au făcut joi 9 percheziții la membrii unei rețele acuzați că au racolat mai multe femei prin metoda loverboy pe care apoi le-au obligat să se prostitueze în țară și în străinătate.

Potrivit unui comunicat al IGPR, cele nouă percheziții domiciliare au fost făcute într-un dosar penal întocmit pentru constituirea de grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Descinderile au avut loc în județele Dolj, Gorj și Bacău.

În urma acestora, au fost confiscate un pistol cu bile de cauciuc cu 6 cartușe, 45 de cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc cu 10 cartușe, 1.400 de lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tabletă și 7 autoturisme de lux.

8 persoane au fost duse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 7 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat. Aceștia ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, mai multe persoane de sex feminin, pe care le-ar fi exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate.

Conform polițiștilor, cu privire la cea de-a opta persoană, s-a reținut că, în cursul anului 2021, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin false promisiuni de iubire, o persoană de sex feminin, pe care ar fi transportat-o ulterior în diverse locații din România, unde ar fi determinat-o să practice prostituția în beneficiul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.