Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii MASIVE în Capitală şi CINCI judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Sunt percheziţii de amploare în această dimineaţă! Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 31 de mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Teleorman, la locuinţele şi sediile sociale ale mai multor persoane fizice şi juridice implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul comercializării "produselor textile şi de îmbrăcăminte", se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.


Potrivit sursei citate, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2011 - 2013, bănuiţii, reprezentanţi ai şase societăţi comerciale având ca obiect de activitate ''comercializarea produselor textile şi de îmbrăcăminte" au înregistrat în evidenţa contabilă a acestor societăţi şi au declarat organelor fiscale achiziţii fictive de bunuri, de la peste 22 de societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă" (înfiinţate şi administrate statutar/scriptic în numele unor persoane cu situaţie materială precară) sau societăţi cu "identitate furată", în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Citeşte şi: Omul care l-a FĂCUT pe Donald Trump preşedinte, vizită în România

 

"În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanţii celor 6 societăţi comerciale având ca obiect de activitate "comercializarea produselor textile şi de îmbrăcăminte" au transferat în mod succesiv, între ele, suma totală de aproximativ 32.000.000 lei, reprezentând "contravaloarea" achiziţiilor fictive sus-menţionate, după care au scos sumele în numerar, justificând, în mod nereal, că vor face plăţi "cash" către cele peste 22 societăţi cu comportament de tip "fantomă" sau cu "identitate furată". Sumele extrase în numerar erau, ulterior, fie reintroduse în circuitul financiar al firmelor cu justificarea "creditare firmă", fie erau depuse în conturile persoanelor fizice care controlează firmele în cauză şi utilizate în interes personal, lipsind astfel bugetul statului de contravaloarea impozitului pe profit şi a taxei pe valoare adăugată", mai precizează comunicatul.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Capitalei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 7.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de "spălare a banilor' este în cuantum de aproximativ 32.000.000 lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Operaţiuni Speciale şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române - Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Un român, RĂPIT alături de membri ai ONU în Libia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.