Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Perfomanţă excepţională a jucătoarei Emma Răducanu: calificare în sferturi la US Open, la 18 ani, după ce a jucat în calificări

Tennishead
Emma Raducanu

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 150 WTA, venită din calificări, a acces, luni, în sferturile de finală ale US Open.

Ea a învins-o clar în optimi, cu scorul de 6-2, 6-1, pe americanca Shleby Rogers, locul 43 WTA, după un meci care a durat numai 66 de minute.

În turul anterior, Rogers o eliminase pe australianca Ashleigh Barty, locul I WTA.

Tânăra jucătoare cu tată român şi mamă chinezoaică va evolua în sferturi cu jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 11, campioana olimpică en titre, care a depăşit-o, în optimi, cu scorul de 7-6 (12), 6-3, pe poloneza Iga Swiatek, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, două două ore şi şapte minute de joc.

Răducanu a reuşit o performanţă istorică. Ea a este doar a treia jucătoare din Era Open care ajunge în sferturi din calificări la US open. Anterior, au mai reuşit acest lucru Barbara Gerken, în 1981, şi Kaia Kanepi, în 2017.

De remarcat că toate cele şapte meciuri juate până acum la openul american de Răducanu au fost câştigate de ea în două seturi, niciunul la tie-break, iar pe tabloul principal a cedat 15 ghemuri în patru parttide.

Sportiva britanică este la doar a doua prezenţă pe tabloul principal al unui grand slam, după ce la Wimbledon a atins faza optimilor de finală.

În clasamentul WTA live, ascensiunea ei este impresionantă după cele 470 de puncte acumulate(265.000 de dolari premiul asigurat), o urcare de pe locul 150 pe 74 mondial, cel mai bun din carieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.