Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Performanţă de senzaţie a unui gigant: Ce a reuşit într-o singură zi

pixabay.com
diverse, trend, economie

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a produs aproximativ jumătate din necesarul de electricitate al României într-o singură zi, conform datelor publicate pe site-ul operatorului de transport al energiei electrice Transelectrica. ”În condiţiile unui consum de 9.604 MW, Hidroelectrica acoperea în această dimineaţă, în jurul orei 8:00, 4.380 MW, reprezentând 45,60% din necesarul al ţării”, a informat compania.

Citeşte şi: Atac fără precedent la adresa Laurei Codruţa Kovesi după verdictul din procesul cu Antena 3: 'E un ATENTAT'

Vârful producţiei s-a înregistrat luni, la orele 20.00, când Hidroelectrica a fost solicitată să intervină pentru echilibrarea sistemului energetic, asigurând 4.563 MW, aproape de maximul disponibil al zilei, dintr-un consum naţional de 9.908 MW. Energia livrată în reţea a fost de 80,7 GWh aceasta fiind a patra valoare din istoricul producţiei societăţii, al cărei maxim a fost de 83.9 GWh. ”Astfel de momente arată clar cât de importantă este componenta hidro pentru Sistemul Energetic Naţional. Doresc să reafirm că ne-am propus ca în centrul strategiei de afaceri a companiei noastre să aşezăm investiţiile, retehnologizările şi mentenanţa, astfel încât performanţele Hidroelectrica să fie durabile”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, în cadrul comunicatului.

El afirmă că societatea s-a pregătit corespunzător pentru a funcţiona în condiţii de vârf de consum şi a respectat programele de mentenanţă şi pregătire pentru sezonul rece sau în condiţii de iarnă. Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din România şi prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW. Hidroelectrica anul 2017 cu un profit brut estimat de 1,6 miliarde lei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.