Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Performanță în mucegai, fără lumină și cu pereți de pe care cade tencuiala, la CS Petrolul

www.antena3.ro
ceață teren fotbal

Clubul CS Petrolul Ploiești, unde s-au antrenat Corina Ungureanu sau Ileana Sima, funcționează într-o clădire plină de mucegai, în care cade tencuiala, iar apa se inflitrează la fiecare ploaie. „Este improprie activităților sportive”, a spus ministrul Ionuț Stroe, care a vizitat marți clubul.

CS Petrolul Ploiești, club aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, funcționează în apropiere de stadionul Ilie Oană din oraș. De cum pășești te izbește un miros înțepător, semn că mucegaiul a pus stăpânire pe clădirea care găzduiește 13 secții, la care sunt înscriși 400 de sportivi.

„Clădirea este ca în trecut, ca în 1987, când am venit eu aici”, spune Corina Ungureanu, care acum antrenează gimnastele de la club.

În multe săli, din cauza infiltrațiilor de apă, rețeaua de energie electrică nu mai funcționează, astfel că aceste încăperi sunt iluminate doar natural. Tot din cauza infiltrațiilor, tenciuala de pe pereți se desprinde, iar igrasia este și ea prezentă.

Citește și: Dezvăluiri şocante în SUA: Donald Trump ar fi trimis presei tabloid poze cu soţia sa dezbrăcată

Baza folosită pentru cantonamentul sportivilor este acum dezafectată. Ultimii sportivi s-au cazat în cele nouă camere de aici în 2009. Trecerea timpului și-a pus amprenta, iar acum camerele s-au degradat.

„Nu mai avem lumină, absolut nimic. Mucegai”, a spus un angajat al clubului.

Antrenorul emerit de radioamatorism, Mihai Malancă, spune că își pregătește sportivii în condiții grele. Ar avea nevoie de liniște pentru o concentrare maximă.

„Radioamatorismul se face în sală, unde vin copiii, stau cu casca pe cap și cu geamurile deschise, aerisim tot timpul. De afară e zgomot (...) Stând cu geamurile deschise, bat clopote de la biserică, claxoane, avem sportivi cu care ne mândrim, câștigători de campionate mondiale. Cu geamurile închise nu poți să stai, uitați ce este pe pereți: mucegai, plouă. În sala de lucru din spate a căzut tavanul, am abandonat-o”, a declarat Mihai Malancă.

La fel este și sala unde funcționează secția de șah. Iar vestiarele sau dușurile, care oricum nu mai sunt folosite, au rămas ancorate în secolul trecut.

Directorul CS Petrolul Ploiești, Eduard Crângașu, spune că bugetul clubului este asigurat de Ministerul Tineretului și Sportului, dar că proprietara clădirii este Primăria Ploiești.

„Clubul aparține Ministerului Tineretului și Sportului. Bugetul vine de la Minister, atât pentru salarii, cât și pentru activitatea sportivă. Cu toate că reprezentăm Ploieștiul, Prahova, noi nu primim nimic din partea autorităților locale. Autoritățile locale, ca și proprietari, ar fi trebuit să aibă grijă de bunurile lor”, a declarat Crângașu, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai precizat că problemele au apărut în 2009, când patrimoniul clubului a trecut la Primăriei Ploiești, în urma unei hotărâri de guvern.

Citește și: Stare de urgență în Educație! USR invită partidele la dezbateri după raportul PISA

La rândul său, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că această clădire a beneficiat de mici reparații, la acoperiș, când au fost infiltrații. Acum, autoritățile, după ce ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a venit să vadă condițiile de la club, vor să facă o expertiză.

„O să demarăm procedura pentru expertizarea acestei clădiri. Expertizare care ne va spune care sunt pașii pe care-i vom face în viitor. Dacă, de exemplu, banii pe care trebuie să-i spunem la dispoziție ca să reabilităm această clădire sunt mai mari de 60% față de construcția unei săli noi, atunci decizia va fi de relocare, construire a unei clădiri noi”, a precizat Adrian Dobre.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, aflat în vizită la CS Petrolul Ploiești, spune că „niciun efort financiar nu este prea mare pentru a reabilita o sală”.

„Situația nu mai trebuie să continue în felul în care am găsit-o aici. Starea în care se găsește această sală (sala de gimnastică- n.r.) este improprie performanței și activităților sportive. (…) Am preferat să vin aici pentru a găsi soluții. (...) Vom încerca să remediem situația existentă aici”, a declarat Ionuț Stroe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.