Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Performerii alegerilor parlamentare parțiale: ministru Costoiu și tenismenul Năstase

Mihnea Costoiu
 
Astfel, s-au organizat alegeri în opt colegii, șapte dintre acestea fiind câștigate de către reprezentanți ai Alianței PSD - UNPR - PC. Doar Gabriela Szabo a trebuit să se încline, așa cum a făcut-o de foarte puține ori în viața sportivă, în fața forței unuia dintre cei mai mari baroni liberali, Marian Petrache. Ministrul Tineretului și Sportului a pierdut astfel în fața fiului primarului PNL din Otopeni.
 
Celălalt ministru care a candidat în aceste alegeri parțiale a fost cel al Cercetării, Mihnea Costoiu. El a mers în Gorj pentru a candida în locul lăsat liber de fostul social - democrat Toni Greblă, care a optat să devină judecător la Curtea Constituțională. 
 
Ținând cont de nereușita Gabrielei Szabo, a fost sarcina lui Mihnea Costoiu să salveze "fața" Guvernului. Și, așa cum arată cifrele, performanța sa electorală a fost una dintre cele mai bune dintre toți câștigătorii de duminică.
 
Astfel, noul senator de Gorj a obținut 51,8% din voturile exprimate în colegiu. Doar Ilie Năstase s-a descurcat mai bine, într-un colegiu din București în care a beneficiat, pe lângă imensa sa simpatie și notorietate, și de sprijinul unuia dintre cei mai importanți primari din Capitală, Cristian Popescu Piedone. Tenismenul a obținut 54,48% din voturile valabil exprimate în colegiul senatorial numărul 8. Pe de altă parte, candidatul PSD din Gorj a strâns 26.233 de voturi, cu multe peste cele pe care Alianța PSD - UNPR - PC le-a obținut în colegiul senatorial nr. 7 din București (18.346 voturi). 
 
În plus, în Gorj, județul premierului Ponta, PSD a obținut la alegerile europarlamentare 43,88%. Cu o performanță în alegerile parțiale superioară cu aproximativ opt puncte procentuale, Costoiu a dovedit că, într-o echipă bine organizată, nu doar că poate facă față ritmului impus, dar poate valorifica și potențialul important de creștere al social-democraților gorjeni. Pe lângă Cârciumaru și Călinoiu, Gorjul a câștigat un senator și un ministru în persoana lui Mihnea Costoiu.
 
Din prisma alegerilor prezidențiale din această toamnă care se anunță complicate pentru candidatul stângii, PSD Gorj are nevoie de aportul electoral al unor oameni precum ministrul Costoiu. Într-un timp foarte scurt, Mihnea Costoiu s-a impus ca o locomotivă electorală pentru social-democrații gorjeni, ca politician care aduce partidului voturi dincolo de bazinul său tradițional. 
 
Ca om de stânga, dar și ca rector al Universității Politehnice București, Ministrul Cercetării a arătat că poate atrage susținere atât din partea celor cu venituri scăzute și cu un nivel mai redus de educație, dar și din partea celor cu studii superioare și cu venituri peste medie. Este o lecție interesantă pe care Gorjul social-democrat o predă în vederea alegerilor din noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.