Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERICOL ALIMENTAR - ANSVSA a confiscat de urgență 1.5 tone de carne de porc

ansvsa

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a reţinut 1.441 de kilograme de carne de porc şi produse din carne de porc a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată, în cadrul controalelor realizate în perioada 1 iulie - 31 august cu scopul de a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane, informează ANSVSA într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Totodată, instituţia a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Citește și:  INCREDIBIL Dincă le-a mărturisit colegilor din arest că rămășițele din pădurea din Caracal nu aparțin Luizei

ANSVSA a verificat modul de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la trasabilitatea, ambalarea, marcarea, certificarea, transportul, depozitarea şi comercializarea cărnii proaspete de porc, precum şi a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a produselor obţinute din carne de porc sau care conţin carne de porc.

Inspectorii veterinari au verificat operatorii din sectorul alimentar care comercializează produse alimentare de origine animală în cadrul unităţilor de vânzare cu amănuntul, situate în zonele de agrement şi în localităţile de interes turistic.

Astfel, reprezentanţii ANSVSA au verificat 8.974 de unităţi, printre care 3.298 de restaurante, 339 cantine, 194 de unităţi de tip catering, 364 de pensiuni turistice, 2.629 de magazine alimentare, 1.1414 de carmangerii şi măcelării.

Împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, inspectorii ANSVSA au verificat şi 1.350 de mijloace de transport auto.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 473 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1,722 milioane de lei, menţionează ANSVSA. De asemenea, au fost emise 14 de Ordonanţe de suspendare a activităţii şi 33 de Ordonanţe de interzicere a desfăşurării activităţii unor unităţi din sectorul alimentar.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social şi economic, precizează ANSVSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.