Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol de rupere a USR? Două curente contradictorii în privința unui Guvern Cîțu 2 (surse)

Radu Pop
bizmagazin.ro
pnl usr plus

Cu o zi înainte ca Parlamentul să voteze pro sau contra unui Guvern Cioloș 2, situația politică parte să fie în același blocaj de netrecut. Partidele parlamentare deja fac calcule pentru situația de după respingerea cabinetului Cioloș în parlament.

Potrivit unor surse de la vârful USR, în partidul lui Cioloș există o tabără care ar dori reluarea negocierilor cu PNL, chiar dacă liberalii nu renunță la Cîțu pentru funcția de prim-ministru. Unii lideri ai USR ar invoca actuala criză sanitară pentru a argumenta că este nevoie de refacerea coaliției cu PNL, chiar și cu Florin Cîțu premier.

Dacian Cioloș nu ar fi însă de acord cu această variantă. Mai mult, unii lideri ai USR ar fi dispuși să-și dea demisia din partid dacă s-ar decide revenirea în coaliție pentru un guvern condus de Cîțu. Cei mai vehemenți useriști anti-Cîțu sunt, evident, foștii miniștrii „executați” de liderul PNL și apropiații acestora.

Pe de altă parte, lucrurile nu sunt mai nuanțate din PNL. Unii lideri liberali spun că își dau demisia din partid dacă se renunță la Cîțu. Nu neapărat dintr-un atașament extrem față de premierul demis, ci ținând cont de toate luptele din ultima perioadă. Ar fi absurd ca partidul și guvernul să fi trecut prin atâtea zbateri în ultima perioadă doar pentru a se renunța într-un final la Cîțu, afirmă liderii PNL care nu sunt dispuși la o capitulare în fața USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.