Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol de scufundare. Nava cu 70 de migranti ilegali salvata de Garda de Coasta Constanta

nava

Un vas pescador cu 70 de migranţi ilegali, în majoritate provenind din Siria şi Irak, a fost interceptată vineri noapte în apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, în zona Capului Tuzla, de o navă a Gărzii de Coastă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Ovidiu Niculescu, în momentul interceptării de către Garda de Coastă, la zece mile în larg, nava cu migranţi era în pericolul de a se scufunda pe fondul unei furtuni de gradul patru pe scara Beaufort. La bord se aflau 20 de femei, şapte copii, printre care şi un bebeluş de cinci luni, restul fiind bărbaţi.

'Prima tentativă din acest an de infiltrare pe cale maritimă pe coastele româneşti a unui grup masiv de migranţi ilegali a fost interceptată de grupul de nave al Gărzii de Coastă, prin sistemul de supraveghere SCOMAR, vineri noapte, la ora 21,30. Pescadorul cu migranţi clandestini venea din Turcia şi avea arborat pavilionul românesc pentru a induce în eroare autorităţile naţionale, în speranţa că astfel s-ar putea apropia cât mai mult de ţărm pentru debarcarea transfugilor', a declarat Niculescu.

Vasul pescăresc cu imigranţi a fost escortat în Portul Constanţa, unde a acostat în siguranţă, în jurul orei 2,35, unde au fost debarcaţi şi triaţi pentru evaluare medicală.

Potrivit Gărzii de Coastă, în ultimii doi ani au fost înregistrate zece tentative de infiltrare pe cale maritimă a unor grupuri compacte de migranţi ilegali provenind din Orientul Mijlociu, la bordul unor nave ce au plecat din porturi turceşti.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.