Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol de inflamație cardiacă - Mai multe state au oprit sau au optat doar pentru o doză de vaccin anti-Covid-19 de tip ARNm la adolescenți și tineri

Bio-Infomedia
vaccin arnm

Unele ţări au oprit vaccinările sau administrează o singură doză de vaccinuri pentru Covid-19 bazate pe tehnologia ARNm adolescenţilor şi tinerilor, în urma rapoartelor referitoare la efectele secundare cardiace, transmite Reuters preluat de news.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat în iulie că a găsit o posibilă legătură între inflamaţia cardiacă şi vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Cu toate acestea, beneficiile vaccinurilor ARNm în prevenirea Covid-19 continuă să fie mai mari decât riscurile, au anunţat autorităţile de reglementare din Europa şi Statele Unite şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Iată măsurile luate de unele ţări pentru a preveni riscurile de efecte secundare cardiace la adolescenţi şi tineri în urma vaccinării pentru Covid-19 cu vaccinuri ARNm:

CANADA

Agenţia pentru Sănătate Publică din Canada a anunţat că datele sugerează că numărul cazurilor rare de inflaţie cardiacă sunt mai numeroase după vaccinarea cu vaccinul Moderna comparativ cu cel al Pfizer/BioNTech. Agenţia a afirmat că persoanele afectate au făcut forme uşoare de inflamaţie cardiacă şi că şi-au revenit repede.

DANEMARCA

Agenţia pentru Sănătate din Danemarca a anunţat pe 8 octombrie că oferă în continuare vaccinul pentru Covid-19 al Moderna persoanelor cu vârste de sub 18 ani şi că un comunicat publicat pe 5 octombrie, privind oprirea vaccinărilor cu acest vaccin, a fost o eroare de comunicare.

FINLANDA

Finlanda a oprit utilizarea vaccinurilor Moderna la tineri şi administrează în schimb vaccinul Pfizer la bărbaţii născuţi începând cu 1991. În Finlanda sunt vaccinate persoane cu vârste de cel puţin 12 ani.

HONG KONG

O comisie de experţi care acordă consultanţă guvernului din Hong Kong a recomandat în septembrie ca în cazul copiilor cu vârste de 12-17 ani să fie administrată o singură doză de vaccin Pfizer, în urma rapoartelor privind inflamaţiile cardiace.

NORVEGIA

Norvrgia administrează numai o doză de vaccin Pfizer/BioNTech copiilor de 12-15 ani.

SUEDIA

Suedia a prelungit o pauză în administrarea vaccinului pentru Covid-19 al Moderna dincolo de termenul iniţial de 1 decembrie în cazul persoanelor cu vârste de până la 30 de ani, din cauza efectelor secundare cardiace rare, a anunţat joi, 21 octombrie, agenţia pentru sănătate publică. Agenţia a anunţat la începutul lunii octombrie că datele sugerează o creştere a numărului de miocardite şi pericardite la tineri şi adulţi tineri vaccinaţi cu vaccinul Spikevax al Moderna şi a orpit vaccniarea persoanelor născute începând din 1991.

AFRICA DE SUD

Africa de Sud va începe vaccinarea copiilor de 12-17 ani cu vaccinul Pfizer, a anunţat Ministerul Sănătăţii. La recomandarea comisiei consultative pentru vaccinuri, guvernul va adminsitra adolescenţilor o singură doză de vaccin Pfizer, în loc de două, din cauza îngrijorărilor ce le-ar putea afecta inima.

MAREA BRITANIE

Marea Britanie administrează copiilor de 12-15 ani o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech. A doua doză nu va fi administrată acestei grupe de vârstă cel puţin până în primăvară, când vor exista date mai multe la nivel global.

Cum funcționează tehnologia:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.