Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol nou în Ucraina! Inundațiile după distrugerea barajului Kahovka smulg și dispersează mine

baraj ucraina

Minele smulse din rădăcini și împrăștiate de apele care se revarsă în aval de la barajul Kahovka, care s-a rupt, în zone întinse din sudul Ucrainei, pot reprezenta un pericol grav pentru civili în următoarele decenii, avertizează Crucea Roșie, conform Mediafax.

"În trecut știam unde sunt pericolele. Acum nu mai știm. Tot ce știm este că sunt undeva în aval", a declarat Erik Tollefsen, șeful Unității de Contaminare a Armelor din cadrul Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

"Privim cu groază știrile care ies la iveală", a declarat Tollefsen, potrivit Reuters, adăugând că minele din Al Doilea Război Mondial găsite sub apă în Danemarca în 2015 erau încă active.

Pe lângă minele antipersonal, ambele părți au folosit cantități mari de proiectile de artilerie și mine antitanc. Numărul exact de mine din Ucraina nu este clar, a spus Tollefsen. "Știm doar că numărul este masiv", a spus Tollefsen.

Tollefsen a spus că problema cu minele nu este neapărat numărul acestora, ci locul unde au fost amplasate - în special într-o țară puternic agricolă precum Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.