Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERICOL Uraganul Otto, la 20 de kilometri de Costa Rica şi Nicaragua

uragan

Uraganul Otto se afla joi la prânz la circa 20 km de ţărmurile statelor Costa Rica şi Nicaragua, însoţit de rafale de vânt de până la 175 km/h, potrivit ultimului buletin de informare al Centrului naţional al uraganelor (NHC) din Miami, SUA, relatează AFP. Cele două state din America centrală au dispus evacuarea populaţiei de-a lungul coastei caraibiene, au închis şcolile şi au mobilizat echipele de salvare pentru a face faţă urgenţelor.

În Costa Rica a fost anunţată instituirea stării de urgenţă de către şeful statului, Luis Guillermo Solis, pe contul său de Twitter. Cu rafale de vânt de până la 175 km/h, Otto a urcat acum la categoria 3 (pe o scară de la 1 la 5), care începe de la o viteză a vântului de 178 km/h. Portul Bluefields din Nicaragua, care are peste 45.000 de locuitori, este potrivit meteorologilor punctul cel mai probabil în care uraganul Otto va ajunge pe ţărm.

Sute de locuitori şi-au cumpărat saci de plastic pentru a-şi proteja bunurile, lanterne, apă îmbuteliată şi conserve pentru a se pregăti de sosirea uraganului. Uraganul Otto va aduce ploi însoţite de descărcări electrice care cel mai probabil vor provoca inundaţii şi alunecări de teren, a avertizat miercuri seară NHC. Uraganul a provocat moartea a patru persoane în Panama marţi, iar alte trei sunt date dispărute. În Salvador, alt stat din America centrală, protecţia civilă a fost plasată în stare de alertă preventivă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.