Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol uriaș în Capitală: Spitalul Colentina – cu peste 800 de paturi – nu are autorizație sanitară și funcționează clandestin

Radu Pop
spitalul colentina

Spitalul Clinic Colentina, unitatea sanitară cu cele mai multe paturi (peste 800) din administrarea ASSMB, nu are autorizație sanitară de funcționare emisă de Direcția de Sănătate Publică București, dezvăluie o anchetă Antena3 CNN. Situația bizară persistă, în timp ce spitalul își decontează serviciile medicale la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Unul dintre cele mai mari spitale din București funcționează clandestin, fără a avea o autorizație sanitară de funcționare emisă de Direcția de Sănătate Publică din București. Încă din 2020 spitalul a funcționat în baza unor avize emise recurent, o dată la două luni, până în septembrie 2022. De atunci spitalul nu are o autorizație de funcționare valabilă.

Procesul de autorizare este acum în curs de realizare, în urma unui dosar depus de spitalul Colentina abia la începutul lunii curente. Pe site-ul ASSMB și în ultimul raport de activitate depus de instituția condusă de Oana Sivache nu apare nici o mențiune la faptul că Spitalul Colentina nu ar avea practic autorizație sanitară de funcționare.

Context

Fostul director al ASSMB, Cristian Plută a fost trimis în judecată de DNA, după ce ar fi primit mită 20.000 de euro de la managerul spitalului "Colentina", ca să îl numească în funcție.

Oana Sivache, director ASSMB declara atunci că "nu e o situație care să arunce o pată neagră asupra instituției noastre, ci e un moment în care se face lumină și curățenie".

Directorul general al ASSMB a fost numită în funcție cu sprijinul lui Vlad Voiculescu, fostul ministru USR al Sănătății vizat în prezent de o anchetă cu privire la achiziția de vaccinuri anti-Covid din perioada pandemiei globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.