Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol uriaș în Europa: cea mai mare centrală nucleară este în pericol să explodeze oricând

playtech.ro
zaporojie centrala nucleara

Există temeri pentru siguranța centralelor nucleare ucrainene din apropierea frontului, în special pentru centrala Zaporojie. Explozii în apropierea centralei electrice de la Hmelnițki. Atacuri intense ale Rusiei în timpul nopții, alerta aeriană este ridicată în șapte regiuni, Avdiivka este înconjurată.

Ia amploare îngrijorarea cu privire la instalațiile nucleare din Ucraina, din cauza proximității față de frontul de luptă. În cursul dimineții de joi, au fost înregistrate mai multe explozii timp de aproximativ 20 de minute în imediata vecinătate a centralei nucleare de la Hmelnițki, după cum a raportat Agenția pentru Energie Atomică (AIEA). Din fericire, centrala nu a fost lovită.

Șeful AIEA trage semnalul de alarmă

Rafael Grossi, directorul general al AIEA afirmă că pericolele asociate cu centralele nucleare din Ucraina sunt în creștere. Apropierea de front și întreruperile de curent la uzina ucraineană Zaporijjia, una dintre principalele centrale nucleare din țară, stârnește îngrijorătoare deosebită.

"Există o serie întreagă de pericole, care se înmulțesc și care cred că ne vor însoți până la finalul conflictului", comentează Grossi cu privire la centrala de la Zaporijjia, adăugând că "cu prezența noastră continuă, încercăm să atenuăm puțin, să avem un efect disuasiv asupra tuturor, pentru a preveni ca devastările aduse de acest război să fie agravate de un accident cu consecințe radiologice".

Între timp, presa ucraineană relatează că o alarmă de raid aerian a fost declanșată aseară în șapte regiuni, la Kiev, Dnipropetrovsk, Jitomir, Cerkasi, Kirovohrad și Mikolaiv.

În regiunea Donețk, armata rusă a bombardat cel puțin trei orașe, Pokrovsk, Mirnograd și Novogradivka, cu șase rachete S-300. Ministrul de Interne ucrainean, Igor Klimenko, a informat pe Telegram că mai multe clădiri de locuințe au fost lovite și au fost cel puțin zece răniți, inclusiv patru copii, precum și mai multe persoane dispărute sub dărâmături.

Moscova a intensificat și atacurile asupra Avdiivka, în Donețk, un oraș industrial de pe Frontul de Est disputat pentru poziția sa strategică. Armata rusă aproape că a înconjurat orașul, conform celor anunțate de forțele ucrainene într-un buletin militar.

S-au auzit explozii în orașul rus Briansk, unde se pare că un depozit a fost lovit de o dronă de tip "Shahed", a relatat agenția de presă RBC-Ucraina. Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, o dronă ucraineană a fost doborâtă în regiunea rusă Belgorod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.