Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol uriaș pe piața imobiliară: 'Materiale comercializate cu documente false'

Agora
constructii imobiliare

Producătorul de oţel beton Donalam atenţionează, luni, asupra faptului că au apărut pe piaţă firme care livrează către şantierele de construcţii sau către depozitele de materiale de construcţii cantităţi de oţel beton pentru care emit documente de calitate şi conformitate ce ar proveni din partea Donalam, relatează Agerpres.

"Ne-a fost semnalată furnizarea de cantităţi de oţel beton provenind din alte surse/de la alţi producători decât Donalam SRL (Punctul de lucru Târgovişte) cărora le-au fost ataşate documente de calitate şi conformitate aparent emise de către Donalam. O astfel de practică este ilegală şi poate produce consecinţe legale negative pentru toţi cei implicaţi", se arată într-un comunicat de presă al societăţii, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, marcajul aplicat produselor Donalam reprezintă un semn distinctiv, iar scopul acestuia este de identificare şi trasabilitate a oţelului beton în toate etapele în care acesta suferă operaţiuni de procesare în vederea pregătirii acestuia pentru montajul armăturii în şantier. În caz contrar, absenţa marcajului distinctiv, respectiv prezenţa oricărui alt tip de marcaj, indică faptul că respectivul oţel beton nu este produs de Donalam şi, în consecinţă, nu poate fi însoţit în mod legal şi corect de documente de calitate şi conformitate emise de Donalam."Ca atare, într-un astfel de caz, documentele însoţitoare au fost fie falsificate, fie utilizate în mod fraudulos şi nu vom ezita să întreprindem toate demersurile necesare pentru a asigura respectarea legalităţii şi a drepturilor noastre legitime. Dată fiind gravitatea situaţiei - generată de importanţa pe care acest produs o are în siguranţa oricărei construcţii, dar şi riscul reputaţional la care este expusă compania noastră prin astfel de practici ilegale şi neconforme cu etica în afaceri, solicităm respectuos tuturor celor implicaţi/vizaţi ca, în cazul în care le este livrat oţel beton însoţit de documente de calitate şi conformitate aparent emise de Donalam, să verifice existenţa marcajului de mai sus pe produsele care au fost livrate", se menţionează în comunicat.

Filiala din România a AFV Beltrame Group, compania Donalam deţine două unităţi de producţie: la Călăraşi - cu peste 15 ani de activitate în producţia barelor de oţel laminate la cald, respectiv la Târgovişte - unde în iunie 2022 a fost repornită producţia de oţel beton, devenind, astfel, singurul producător local al acestui produs.

Înfiinţat în anul 1896, AFV Beltrame Group este, în prezent, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine şapte fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 3.000 de angajaţi, mai mult de două milioane de tone de oţel vândute anual şi activităţi comerciale în 40 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.