Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericolul folosirii telefoanelor mobile în timpul mersului - Picioarele se deformează în stil cowboy

pietoni telefon

Tastarea pe ecranul unui smartphone în timpul deplasării pe jos afectează mersul oamenilor: viteza de mers scade, iar lărgimea pașilor crește. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea de Științe Aplicate Campus Viena din Austria.

Potrivit oamenilor de știință, astfel, organismul intră în "modul de siguranță" pentru a reduce riscul de cădere. Specialiștii au studiat mersul voluntarilor, care s-au deplasat pe o bandă de alergare în laborator, notează Rador Radio România.

Oamenii de știință au echipat camera cu un ecran pe care a fost proiectat un peisaj urban și au inclus și o înregistrare a zgomotului orașului. Participanții la studiu au rezolvat probleme de aritmetică în mintea lor și pe telefon. Cu ajutorul senzorilor, oamenii de știință au creat modele 3D ale mișcării fiecărui voluntar și au înregistrat plasarea picioarelor și distribuția forței.

În opinia cercetătorilor, pașii lenți și largi duc la mai multă presiune pe partea exterioară a articulației genunchiului. Pe termen lung, acest stil de mers poate deteriora meniscul și cartilajul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.