Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericolul letal ascuns într-un medicament consumat frecvent de români. O femeie a avut nevoie de un transplant de ficat din cauza lui

Medicamente

Un medicament frecvent consumat de către populația din România a generat îngrijorare în ultimul timp din cauza pericolului letal asociat. Cu efecte adverse severe, uneori chiar fatale, acest produs a devenit subiect de discuții intense atât în comunitatea medicală, cât și printre consumatori. O creștere semnificativă a avertismentelor emise de către specialiști cu privire la riscurile legate de utilizarea acestui medicament a fost observată, aceștia recomandând acum precauție sporită în administrarea sa.

Este din ce în ce mai clar că acest medicament are un impact negativ asupra sănătății, iar în ultimul timp au fost raportate numeroase cazuri de reacții adverse grave.

Paracetamolul, subiectul discuției, este un medicament analgezic și antipiretic utilizat pe scară largă pentru a trata febra și durerea ușoară până la moderată. Cu toate acestea, consumul excesiv sau inadecvat de paracetamol poate fi periculos pentru sănătate, iar utilizarea sa trebuie făcută cu mare atenție.

„Mare atenție la automedicație! Câteva comprimate, aparent banale, pot fi letale. Românii sunt mari consumatori de medicamente luate după ureche. Când ne hotărâm să luăm medicamente, trebuie să ne întrebăm dacă chiar avem nevoie de ele, dacă se potrivesc cu problema noastră. Nu trebuie să ascultăm sfaturile vecinilor, să ne uităm pe internet sau să ne informăm din alte surse. Trebuie să apelăm la medici“, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Acesta a mai menționat că Paracetamolul dă cele mai multe efecte secundare și efecte letale.

„Oamenii trebuie să știe că există potențial letal. Trebuie să ne gândim la medicamente ca la o substanță chimică cu potențial letal, dacă nu este administrată cum trebuie. În momentul în care vorbim despre o supradoză cu paracetamol, trebuie să mergem de urgență la spital”, adaugă dr. Ciuhodaru.

Cazul unei femei care a necesitat transplant de ficat, după ce a luat paracetamol în mod excesiv

După ce a luat paracetamol în mod excesiv, o femeie a fost nevoită să facă un transplant de ficat pentru a-și salva viața.

O femeie din Galați, mamă a 4 copii, a fost adusă la spital în comă, fiind diagnosticată cu insuficiență hepatică severă. Incidentul a survenit după ce a administrat doze mari de paracetamol fără prescripție medicală, fără să fie conștientă că suferă de hepatită B. Cu toate acestea, medicii au reușit să găsească un donator compatibil și au efectuat cu succes un transplant de ficat, salvându-i viața. Un adevărat miracol s-a întâmplat prin intervenția lor, conform realitatea.net.

Florentina se afla acasă cu copiii ei când starea ei de sănătate s-a deteriorat brusc, iar a fost transportată de urgență la spital. Incidentul a survenit după ce a crezut că are o simplă răceală și a luat doze extrem de mari de paracetamol, administrându-l fără a respecta indicațiile medicale. Neștiind că suferă de hepatită B, ficatul ei a fost grav afectat. Din Tecuci, Florentina în vârstă de 33 de ani a fost transferată la Iași pentru tratamentul insuficienței hepatice.

„Starea pacientei era una gravă, comă si a fost admisă din urgenta la terapie intensiva. Pacienta este mama a 4 copii si era aparent sanatoasa pana acum cateva zile.”, a spus Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași.

”În momentul in care s-a declansat toata operatiunea, au luat avionul au luat ficatul, toata interventia a durat mai putin de 24 de ore”, a spus dr. Raluca Neagu, coordonator regional de transplant.

La doar o zi după ce familia a aflat că doar un transplant de ficat i-ar putea salva viața tinerei în vârstă de 33 de ani, o minune s-a întâmplat. Medicii au reușit rapid să găsească un donator compatibil, o femeie de 56 de ani din București, care se afla în stare de moarte cerebrală.

„As vrea sa transmit tuturor cei care puteti si vreti sa donati un organ, de la un singur om salvati viata la 3-4, sper sa o vad macar dintr-un gemulet” a spus Maricica Iancu, mama Florentinei.

Succesul intervenției s-a datorat și tehnologiei de ultima generație care îi ajută pe medici cu evaluarea în timp real a compatibilității.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.