Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele care au rămas fără casă în urma incendiului de la Bârlad vor fi ajutate de Primărie

vestidinrusia.ro
foc La Casa Sindicatelor incendiu protest

O comisie constituită la nivelul Primăriei municipiului Bârlad va stabili, luni, o serie de măsuri pentru persoanele rămase fără locuinţă în urma incendiului puternic izbucnit într-un cartier de case din localitate, în urma căruia au fost distruse şapte locuinţe şi tot atâtea anexe gospodăreşti, informează Agerpres.

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, a dat asigurări că vor fi găsite cele mai bune soluţii pentru oamenii afectaţi de incendiul pe care l-a numit "cel mai puternic din istoria modernă a Bârladului".

"Măsurile care s-au luat imediat, în limita competenţelor noastre, au fost de a identifica toate familiile care au fost afectate de incendiu, numărul total de persoane şi soluţiile de a le veni în sprijin. Este vorba despre 28 de oameni care au fost victime ale acestui nefericit incident, dar, din fericire, doar pentru şapte, dintre care una netransportabilă, s-a impus măsura relocării pe timp de noapte. Acestora li s-au asigurat condiţii de cazare şi masă la internatul unui liceu local. În cursul zilei de luni se va constitui o comisie care va avea sarcina să analizeze în detaliu situaţia, pe care o voi coordona, pentru a găsi cele mai bune soluţii de a ajuta aceşti oameni. Îmi exprim compasiunea pentru ei şi pentru pierderile lor, îi asigur de tot sprijinul nostru şi sunt totuşi liniştit cu gândul că nu am înregistrat victime umane. La acest moment pot spune că acest incendiu a fost, probabil, cel mai puternic din istoria modernă a localităţii noastre", a declarat primarul Dumitru Boroş într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a primăriei.

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică, într-un cartier de case din municipiul Bârlad, pompierii intervenind mai bine de cinci ore pentru limitarea şi lichidarea acestuia.

Potrivit oficialilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, pompierii vasluieni au intervenit cu 11 autospeciale, dintre care cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale multifuncţionale, o ambulanţă SMURD şi echipaje specializate, iar în sprijin au sosit două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Galaţi şi Bacău, precum şi reprezentanţi ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul SC Rulmenţi SA Bârlad. La faţa locului a fost solicitată şi o maşină a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

Citește și: VIDEO - Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Intervenţia a fost coordonată de prefectul judeţului Vaslui, Marcel Lăudatu, fiind condusă de colonelul Niculae Tătaru, inspectorul şef al ISU Vaslui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.