Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele complet vaccinate din SUA pot renunța la măști în exterior: recomandările CDC

smartradio.ro
masca SUA

Persoanele complet vaccinate pot face activități în aer liber, cum ar fi mersul pe jos și drumețiile, fără a purta măști, dar ar trebui să le folosească în continuare în anumite spații publice, au declarat autoritățile de reglementare a sănătății din SUA. Actualizarea recomandărilor de sănătate apare în momentul în care mai mult de jumătate dintre adulții din Statele Unite au primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Publicarea acestor noi recomandari este un prim pas pentru a ajuta americanii complet vaccinați să reia activitățile pe care le-au încetat din cauza pandemiei fiind în același timp conștienți de riscul potențial de transmitere a virusului către alții, a spus CDC.

Cazurile Covid au scăzut cu 16% în ultima săptămână, în timp ce SUA au depășit pragul de 140 de milioane de persoane care au primit cel puțin o doză a unui vaccin autorizat (Pfizer/BioNTech, Moderna sau Johnson & Johnson – care are o singură doză).

Activități fără mască

Agenția a declarat că americanii complet vaccinați pot lua masa în aer liber alături de prieteni din mai multe familii și pot participa la adunări mici în exterior, chiar și în prezența persoanelor nevaccinate, scrie Smartradio.ro.

CDC recomandă în continuare masca pentru evenimente aglomerate în aer liber, precum parade și evenimente sportive sau vizite în interior: la salonul de coafură, mall-uri, cinematografe și lăcașuri de cult.

Agenția a clasificat activitățile drept „roșu”, „galben” și „verde”, pe baza nivelului de siguranță pentru persoanele nevaccinate.

S-a spus că persoanele nevaccinate pot, de asemenea, să meargă la alergat fără mască, dar singure sau însoțițe cel mult de membrii familiei și să participe la mici întâlniri în aer liber, dar doar împreună cu familia și prietenii complet vaccinați.

Aceasta este o actualizare a recomandărilor CDC care, în martie, a spus că persoanele complet vaccinate se pot întâlni fără măști în interior, în grupuri mici, cu alte persoane care au fost, de asemenea, vaccinate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.