Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele nevaccinate au un risc de 25 de ori mai mare să ajungă la ATI decât cele vaccinate cu trei doze - Institutul Național de Sănătate din Italia

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Persoanele nevaccinate din Italia riscă de 25,6 de ori mai mult să fie internate la terapia intensivă (ATI), decât persoanele care au primit cele trei doze de vaccin anti-COVID-19, a informat sâmbătă Institutul Naţional de Sănătate (ISS), într-un moment în care ţara adoptă măsuri urgente pentru a stopa avalanşa de contagieri asociate variantei Omicron, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Rata de internare la ATI este de 23 la 100.000 de persoane nevaccinate, comparativ cu cele vaccinate de peste 120 de zile (1,5) sau cu cele care au primit şi doza booster (0,9), potrivit datelor ISS. Italia a înregistrat joi un record de contagieri, 220.000 noi infecţii, astfel încât ţara însumează 7 milioane de cazuri din februarie 2020 şi 138.697 de decese.

"Dacă cifrele cresc în ritmul a între 200-250.000 de infecţii pe zi (...) până la primăvară probabil peste 95 % dintre italieni, vaccinaţi sau trecuţi prin boală, vor atinge imunitatea colectivă", a declarat Matteo Bassetti, directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul San Martino din Genova.

Treisprezece regiuni şi două provincii autonome din Italia, reprezentând trei sferturi din ţară, se vor afla de luni în "zona galbenă", nivelul doi din patru al sistemului naţional de restricţii împotriva pandemiei, ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron.

Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă. Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru.

De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.