Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalităţi ale vieţii culturale, academice şi sportive, recompensate cu titlul de cetățean de onoare, acordat de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a acordat, într-o festivitate care a avut loc, marţi, la Teatrul Odeon, titlul de cetăţean de onoare unor personalităţi, actori, medici, academicieni, profesori, sportivi şi foşti sportivi, scrie news.ro.

citește și: S-a stabilit cine îl va înlocui pe procurorul Cristian Lazăr: Cine este magistratul care va face ancheta în dosarul în care este vizată Carmen Iohannis

Au primit acest titlu academicianul Eugen Simion, profesorii Nicolae Istudor şi Pavel Năstase, medicul Cătălin Badiu, actorii Ileana Stana Ionescu, Maia Morgenstern, Cezara Dafinescu, Marius Bodochi şi George Mihăiţă, handbalista Cristina Neagu, foştii fotbalişti Helmuth Duckadam şi Mircea Lucescu şi fostul canoist Ivan Patzaichin.

Au primit distincţii cu ocazia Centarului Corneliu Aluneanu şi Stefan Nica, veterani de război, în vârstă de 102 ani, respectiv 100 de ani.

"Trebuie să ne arătăm recunoştinţa pentru eroii noştri, fie că este vorba de academicieni, profesori universitari de prestigiu, medici eminenţi recunoscuţi în întreaga Europă care s-au întors în ţară, fie că este vorba despre glorii ale sportului sau iluştri maeştri ai artei. Ei determină ca Bucureştiul să fie cu adevărat o capitală europeană, o capitală internaţională, împreună cu ei suntem mai bogaţi în cultură, în spiritualitate, în educaţie în cercetare. În acest an nu putem să trecem nepăsători peste aceste personalităţi ale României şi ale capitalei ţării şi de aceea prin gesturi simbolice, în numele bucureştenilor, prin votul consiliului general, am propus să se confere titlul de cetăţean de onoare al Capitalei. E un gest din suflet cu o încărcătură puternică, nu înseamnă o recompensă materială, ci o recunoaştere a valorii. Cred că este de datoria noastră ca cetăţeni să nu pierdem niciun prilej pentru o recompensa pe cei care prin munca lor şi energia lor duc numele României mai departe şi ne mândrim cu ei din tot sufletul", a declarat primarul Gabriela Firea.

Cristina Neagu s-a arătat foarte mândră de distincţia primită.

"Sunt foarte mândră că primesc o astfel de distincţie, mai ales că este vorba despre oraşul în care m-am născut îl iubesc şi în care m-am întors să încerc să realizez performanţe frumoase", a spus handbalista echipei CSM Bucureşti.

Fostul canoist Ivan Patzaichin i-a spus Gabrielei Firea că Dâmboviţa ar trebui să fie redată bucureştenilor şi că ar trebui reamenajată.

Antrenorul Mircea Lucescu i-a dedicat titlul strănepotului său Lucio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.