Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul de la sol al Lufthansa intră miercuri în grevă: Sunt așteptate întârzieri şi anulări de zboruri

Lufthansa avion

Unul dintre principalele sindicate de la compania aeriană germană Lufthansa a lansat luni o chemare la grevă în rândul personalului de la sol, avertizând că în ziua de miercuri vor avea loc întârzieri şi anulări de zboruri, într-un moment şi aşa tensionat pentru sectorul transportului aerian european, transmite AFP.

Sindicatul Verdi a precizat într-un comunicat de presă că a lansat un apel la grevă începând de miercuri, ora 03:45 (01:45 GMT ) şi până joi dimineaţa la ora 06:00 (04:00 GMT), în ideea de a pune noi presiuni asupra echipei manageriale, potrivit Agerpres.

"Vor fi numeroase anulări şi întârzieri", a avertizat Verdi.

Luna trecută, Verdi a cerut o majorare salarială de 9,5%, sau cel puţin 350 de euro pe lună, pentru cei aproximativ 20.000 de salariaţi de la sol care, potrivit sindicatului, sunt afectaţi de inflaţie şi programul de lucru suplimentar impus ca urmare a deficitului de personal din aeroporturi. Echipa managerială de la Lufthansa a venit cu o ofertă în data de 13 iulie care, potrivit Verdi, este insuficientă în contextul inflaţiei galopante, care în luna iunie a urcat la 8,2%.

Lufthansa, cel mai mare transportator european, nu a oferit deocamdată estimări cu privire la impactul grevei de miercuri asupra pasagerilor, în condiţiile în care călătorii se confruntă deja cu perioade mari de aşteptare în aeroporturi şi anulări în serie ale zborurilor, în special din cauza lipsei de personal. Operatorul aerian Lufthansa a fost nevoit deja să anuleze aproximativ 6.000 de zboruri programate iniţial pentru această vară iar la rândul său conducerea aeroportului din Frankfurt intenţionează să relaxeze calendarul zborurilor pentru a stabiliza operaţiunile aeriene perturbate pentru plecările în vacanţe.

Odată cu ridicarea restricţiilor sanitare la începutul anului, companiile aeriene şi aeroporturile au probleme în a face faţă creşterii puternice a cererii pentru călătorii, după doi ani în care traficul aerian a fost unul redus şi în care sectorul a pierdut numeroşi salariaţi. Un studiu publicat la finele lunii iunie de institutul german de studii economice din Koln arată că ar fi nevoie de cel puţin 7.000 de angajaţi în sectorul aerian din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.