Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul din sănătate, aflat în linia întâi de luptă cu Covid-19, are nevoie de cazare și masă

Linkdin
medici obositi

Liderul Sanitas București, Viorel Huşanu, spune că pentru cazarea medicilor și asistenților aflați în linia întâi de luptă contra coronavirusului, care nu trebuie să se întoarcă la familiile lor să le pună în pericol, ar putea fi folosite hotelurile Ministerului Tineretului şi Sportului.

Dovezile de solidaritate cu personalul medical se înmulţesc pe zi ce trece. Totuşi, nevoile sunt încă foarte mari, iar sponsorizările sunt aşteptate direct pe teren, nu la intermediari, spun sindicaliştii din Sănătate.

„Probabil ei se îndreaptă cu aceste donaţii sau susţineri către Minister sau Guvern, nu către noi, dar este total greşit. Noi ştim nevoile din spitale, ştim realitatea pentru că zilnic suntem sunaţi de către salariaţi şi le putem direcţiona acolo unde trebuie”, a declarat Viorel Huşanu, liderul Sanitas Bucureşti.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Dacă până acum se vorbea doar despre nevoia cazării celor din provincie, recomandările specialiştilor sunt deja ca toţi medicii să nu se mai întoarcă în familiile lor. Doar în Bucureşti sunt necesare 20.000 de locuri de cazare.

„Sunt destule hoteluri în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. Toţi sportivii sunt acum izolaţi la domiciliu. Acele hoteluri au rămas goale. Haideţi să le oferim personalului medical, nu costă nimic”, a mai spus Viorel Huşanu.

Personalul sanitar are nevoie şi de o masa caldă. „Una este să iasă la cumpărături şi alta e să servească masa direct în spital”, a precizat liderul sindical.

Până la asigurarea cazării, cadrele medicale care fac naveta au nevoie şi de transport, pentru a nu circula cu trenul sau autobuzul şi a risca să răpândească boala, în caz că sunt infectaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.