Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi se va vacina antigripal în această toamnă. Recomandările medicului Florin Roșu

eastweststream.com
vaccin Variola

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, anunţă că personalul medical al unităţii se va vaccina împotriva gripei până cel târziu în luna noiembrie, el recomandând persoanelor în vârstă, dar şi celor cu diverse afecţiuni să procedeze la fel, conform news.ro.

Medicul Florin Roşu a afirmat, marţi, că Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi va trece la vaccinarea antigripală în perioada octombrie-noiembrie a personalului medical, înainte de sezonul epidemic, care de regulă debutează în luna decembrie.

"Este modul în care alegem să ne respectăm meseria, să fim apţi pentru a ne desfăşura activitatea, a îngriji şi trata pacienţii care se adresează spitalului nostru, protejându-i pe ei şi pe cei dragi. Rata mare de vaccinare a personalului medical care activează în cadrul spitalului nostru în perioada pandemiei COVID a fost un factor determinant în evitarea crizelor de personal, a protecţiei acestora, cât şi limitarea răspândirii virale", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Florin Roşu.

Totodată, medicul Roşu le recomandă cetăţenilor să ia deciziile corecte din punct de vedere medical, el afirmând că vaccinul antigripal este recomandat cu precădere persoanelor vulnerabile.

"Ne adresăm în special persoanelor din categoriile vulnerabile, fie ei părinţi sau bunici, care se află în evidenţa medicului de familie sau a medicului specialist şi care prezintă diverse patologii. Mai exact, orice persoană cu afecţiuni medicale pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) trebuie să beneficieze de vaccinare antigripală", a afirmat medicul ieşean.

Potrivit acestuia, copiii cu vârsta până în cinci ani, femeile însărcinate şi persoanele cu un sistem imunitar slăbit ar trebui, de asemenea, să aibă acces la procesul de vaccinare, după un consult medical riguros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.