Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul medical de la un spital din Bruxelles i-a făcut o primire glacială premierului belgian

harta belgia

Personalul medical de la un spital din Bruxelles i-a făcut o primire glacială şefei guvernului Sophie Wilmes, întorcându-i spatele în cursul vizitei sale la această unitate în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit France Presse.

Infirmierii şi alţi membri ai personalului medical s-au aliniat la intrarea în spitalul Saint Pierre din Bruxelles când Sophie Wilmes a sosit sâmbătă şi i-au întors ostentativ spatele la apropierea maşinii oficiale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Șerban Nicolae, atac furibund! ‘Cât despre țâfna penelistă; Incompetența și iresponsabilitatea guvernanților peneliști agravează criza’

Personalul a protestat astfel împotriva lipsei de resurse a spitalelor şi a decretelor oficiale care pot să-i oblige să lucreze dacă criza de COVID-19 o cere, potrivit presei belgiene.

"Politicul întoarce spatele constant cererilor noastre de ajutor", a declarat un infirmier, sub rezerva anonimatului, la radioteleviziunea publică RTBF. "Echipele au personal insuficient, iar rezultatele dovedesc asta. Cerem ca meseria să fie revalorizată", spune el.

Un purtător de cuvânt al şefei executivului a indicat că aceasta a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanţi ai protestatarilor şi că atmosfera în interiorul spitalului a fost mai cordială.

Citește și: Reacție, după ce ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță: ‘Actul de împărtășire nu este ilegal’

"Situaţia sanitară, protecţia, încărcătura mentală, valorizarea meseriei, finanţarea asistenţei medicale, niciun subiect nu a fost ocolit", a scris şefa guvernului într-o postare pe Twitter.

Belgia a fost lovită dur de pandemie, cu o rată deceselor printre cele mai ridicate în lume. Dar contaminarea pare să fi încetinit şi ţara începe să-şi ridice măsurile de izolare.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, difuzate duminică, Belgia - care are 11,5 milioane de locuitori - a înregistrat 55.280 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 9.052 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.