Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul medical din Franța a ieșit în stradă: Protestatarii au cerut măriri salariale

AP
Franța măști COVID-19

Mii de angajaţi din domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale au mărşăluit joi în Franţa pentru a denunţa condiţiile lor de muncă şi a cere creşteri salariale, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

La Paris, sute de persoane au manifestat în faţa Ministerului Sănătăţii, agitând pancarte cu inscripţii: "Lupta noastră, sănătatea voastră!", "Măriţi-ne salariile!", "Bani pentru spital, nu pentru capital!".

"În instituţiile noastre avem o lipsă acută de profesionişti" şi legăm "problema locurilor de muncă de atractivitatea meseriilor noastre şi deci de problema salarială; este important să existe o creştere mai mare decât cea acordată de Ministerul Sănătăţii", a declarat Mireille Stivala, secretar general al sindicatului CGT Sănătate şi protecţie socială.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer ultimul scenariu! ‘Nu se pune problema’

"Denunţăm de asemenea faptul că, în pofida pandemiei, în pofida dificultăţilor pentru asistarea populaţiei, acest guvern restructurează şi mai mult unităţi (medicale) şi suprimă locuri de muncă", a adăugat ea.

Există "necesitatea" de a oferi condiţii de muncă "demne tuturor lucrătorilor sociali, medico-sociali şi din sănătate", "suntem momiţi cu 183 de euro (creşterea salarială promisă), dar la o privire mai atentă ai impresia că citeşti un contract de asigurări, cu o grămadă de lucruri care fac să nu avem dreptul", şi-a exprimat regretul Ramon Vila, secretar federal al Sindicatului Sud pentru sănătate socială, formator specializat în servicii sociale.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

La Marsilia, mai multe mii de persoane - potrivit CGT - au manifestat de asemenea, agitând pancarte pe care se putea citi "Fără euro nu sunt locuri de muncă" sau "Cine seamănă sărăcie, culege mânie".

"Avem trei urgenţe: salariile, numărul de paturi şi angajările. Trebuie create 400.000 de locuri de muncă, 100.000 în spitale, 200.000 în căminele de bătrâni Ehpad şi restul în domeniile medico-social şi social. Suferinţa este în creştere", a declarat Cedrid Volait, coordonator regional al CGT Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.