Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul medical din SJU Focşani ar putea fi testat la Institutul 'Cantacuzino'

WRGB
coronavirus

Personalul medical al Spitalului de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani ar putea fi testat cu prioritate, la Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti, pentru a exclude orice infectare cu COVID-19 în rândul acestuia, potrivit managerului unităţii medicale, Constantin Mândrilă.

"Urgenţa noastră zero este aceea de a testa personalul medical. Există o incertitudine la întreg personalul medical din cauza situaţiei de la Spitalul Militar Focşani şi pentru a putea exclude o posibilă infectare, inclusiv la cei asimptomatici, am găsit varianta până când vom putea achiziţiona propriul nostru aparat Real Time PCR să putem încheia un contract de prestări servicii cu Institutul 'Cantacuzino' prin care să testăm doar personalul medical din cadrul spitalului. În Vrancea sunt deja foarte multe cazuri de infectare cu COVID-19, unele confirmate, altele neconfirmate. De aceea, trebuie cât mai repede să stabilizăm emoţional personalul medical şi să scoatem din ecuaţie orice infectare la Spitalul Judeţean", a declarat, duminică, Constantin Mândrilă.

Un aparat Real Time PCR ar putea fi disponibil la Spitalul Judeţean peste aproximativ trei-cinci săptămâni, unitatea medicală urmând să primească sprijin pentru achiziţionarea acestui echipament din partea Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea.

"Am avut astăzi (duminică- n.red.) o întâlnire cu preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, în preziua şedinţei de CJ care are pe ordinea de zi o rectificare a bugetului pentru a aloca bani în vederea combaterii infectării cu COVID-19. Împreună am hotărât că este prioritară testarea medicilor din Spitalul Judeţean, dar şi achiziţionarea, în regim de urgenţă, a unui aparat Real Time PCR pentru spital. Serviciul achiziţii din cadrul spitalului a demarat deja procedura de achiziţie, în regim de urgenţă, şi aşteptăm cu nerăbdare acest aparat. Am reuşit să contractăm un furnizor şi avem promisiunea că în trei-cinci săptămâni îl vom avea instalat. Avem personal calificat, medici, asistenţi, avem laborator atestat RENAR, unde putem să-l instalăm şi să lucrăm imediat pe el", a precizat Mândrilă.

Managerul Spitalului Judeţean spune că la acest moment instituţia medicală dispune de echipamente de protecţie şi medicaţie pentru nevoile curente, dar va continua să facă achiziţii, deoarece acestea se consumă rapid. De asemenea, spitalul a luat toate măsurile pentru a putea trata bolnavii de COVID-19 care vor ajunge aici.

"La acest moment avem materiale sanitare pentru nevoile curente, inclusiv medicaţie, dar trebuie să facem tot posibilul să achiziţionăm cât mai multe materiale, în primul rând materiale de protecţie, dar şi aparatură şi medicaţie, pentru că se consumă foarte mult. Mai ales echipamentul de protecţie. Nu ştim cât e de ajuns. De aceea trebuie să avem cât mai multe materiale de protecţie. De acum o lună şi jumătate am comandat medicaţia recomandată de protocolul la nivel naţional şi am suplimentat personalul medical de la secţia de Boli Infecţioase cu medici de la Pneumologie. Am eliberat întregul compartiment de Boli Infecţioase pentru a putea trata acolo doar pacienţii cu COVID-19. Am amenajat peste 130 de paturi cu dotările necesare, cu posibilitatea de a adăuga alte câteva paturi", a spus Mândrilă.

Potrivit acestuia, CJ Vrancea ar putea aloca bani şi pentru achiziţionarea de concentratoare de oxigen, ventilatoare, monitoare pentru funcţii vitale, tărgi, cărucioare pentru transport bolnavi, stative pentru perfuzii, echipamente de protecţie şi biocide, precum şi pentru achiziţia de paturi, saltele şi noptiere pentru o eventuală extindere a numărului de paturi în pavilionul de Boli Infecţioase, dedicat doar tratării pacienţilor cu COVID-19.

CJ Vrancea urmează să se întâlnească luni, într-o şedinţă extraordinară, care are pe ordinea de zi o rectificare bugetară pentru a putea aloca bani în vederea combaterii infectării cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.