Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru are un nou premier. Care sunt obiectivele sale

christiannewstoday.com
fernando zavala

Noul preşedinte peruan, Pedro Pablo Kuczynski, fost bancher pe Wall Street, a optat duminică pentru un economist, Fernando Zavala, ca şef al guvernului care va avea ca misiune să relanseze economia, să lupte împotriva corupţiei şi lipsei de securitate, transmite AFP. 

"Prim-ministru, aşa cum au prezis numeroase media, este Fernando Zavala, un om care cunoaşte bine ţara şi funcţia publică", a declarat Pedro Pablo Kuczynski într-un interviu acordat postului de radio RPP. 

"Fernando Zavala este un om obiectiv, iar prezenţa sa în cadrul guvernului va fi foarte pozitivă şi va constitui o punte între executiv şi legislativ", a adăugat el.

Consulul general onorific al României în El Salvador a fost ASASINAT


Viitorul şef al statului a precizat că Fernando Zavala este în prezent CEO al grupului Backus, o filială locală a grupului britanic SABMiller, al doilea producător de bere din lume, pe cale de a fi cumpărată de rivalul său belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev, numărul unu în domeniu. 

Fernando Zavala, 45 de ani, fost ministru al economiei în guvernul fostului preşedinte Alejandro Toledo (2001-2006), i-a mulţumit lui Pedro Pablo Kuczynski pe Twitter.

NEBUNIE la PARIS, în finala EURO 2016: Portugalia, regina Europei/ VIDEO


Pedro Pablo Kuczynski a declarat că va face cunoscută componenţa completă a guvernului pe 15 iulie, adăugând că "72% dintre miniştri" au fost aleşi deja, printre care un alt economist, Alfredo Thorne, desemnat ministru al economiei şi finanţelor în urmă cu câteva zile. 

Noul preşedinte a explicat că prioritatea sa va fi relansarea economiei şi că va anunţa mai multe măsuri în acest sens imediat după preluarea mandatului. 

Economist şi fost bancher pe Wall Street, Pedro Pablo Kuczynski va deveni preşedinte al Peru pe 28 iulie, după o victorie strânsă în faţa lui Keiko Fujimori, al cărei tată Alberto, şef al statului între 1990 şi 2000, se află în închisoare pentru crime împotriva umanităţii şi corupţie, potrivit agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.