Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru: Fiul lui Fujimori, sub anchetă pentru o înregistrare video compromiţătoare

peru

Parchetul general din Peru a anunţat miercuri deschiderea unei anchete preliminare împotriva deputatului Kenji Fujimori după difuzarea unei înregistrări video care îl arată negociind cumpărarea de voturi pentru a evita destituirea fostului preşedinte Pedro Pablo Kuczynski, informează joi AFP, scrie agerpres.ro

Mezinul lui Alberto Fujimori, preşedinte între 1990 şi 2000, Kenji Fujimori face obiectul procedurii pentru "presupuse delicte de corupţie pasivă precum şi altele ce au prejudiciat statul", a declarat Parchetul pe contul său de Twitter. 

Alţi doi parlamentari şi un fost ministru al transporturilor şi comunicaţiilor sunt de asemenea plasaţi sub anchetă. 

Toţi au apărut sau sunt menţionaţi într-un videoclip a cărui dezvăluire săptămâna trecută a condus la demisia preşedintelui Kuczynski, poreclit "PPK", acceptată vineri de Parlament care a evitat astfel un vot de destituire. El a fost înlocuit de vicepreşedintele Martin Vizcarra. 

În film, Kenji, în vârstă de 37 de ani, negociază o cumpărare de voturi în decembrie anul trecut, în timpul unei prime proceduri de destituire a preşedintelui. 

Tocmai votul lui Kenji Fujimori şi al altor nouă membri ai partidului Forţa Populară (dreapta), al cărui lider este Keiko Fujimori, i-au permis lui "PPK" să evite temporar destituirea. 

Videoclipul a fost înregistrat clandestin de deputatul fujimorist Moisés Mamani, un apropiat al lui Keiko Fujimori, sora lui Kenji cu care el este la cuţite pentru controlul fujimorismului, cea mai mare forţă politică din Peru. 

Potrivit lui Kenji, procedura pentru ridicarea imunităţii parlamentare declanşată în această săptămână împotriva lui şi a altor doi deputaţi de către partidul lui Keiko, majoritar în parlament, arată că sora sa este decisă "să recupereze cu orice preţ majoritatea absolută în Congres". 

"Aceasta nu este o luptă împotriva corupţiei, ci o luptă pentru putere", spune Kenji despre acest război fratricid, într-un videoclip postat pe Twitter. 

Kenji Fujimori urmează să fie interogat la 6 aprilie ca martor de către judecători într-un caz împotriva surorii sale, în legătură cu scandalul Odebrecht, gigantul de construcţii brazilian acuzat de finanţare ilegală a campaniei lui Keiko pentru alegerile prezidenţiale din 2011. 

Kenji, unul dintre cei mai populari parlamentari din ţară, a demisionat la începutul lunii martie din partidul condus de sora sa. 

În vârstă de 79 de ani, Alberto Fujimori, tatăl lui Kenji şi Keiko, a fost spitalizat din nou miercuri, de data aceasta pentru o infecţie intestinală gravă, a anunţat medicul său. Condamnat la 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi încălcări ale drepturilor omului, el a fost graţiat în decembrie de fostul preşedinte Kuczynski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.