Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru - Fostul preşedinte Alberto Fujimori, care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, a fost spitalizat

Remezcla
Alberto Fujimori

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori, care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru corupţie, a fost transportat într-un spital din Lima, din cauza unor probleme neurologice şi pulmonare, informează AFP şi dpa potrivit Agerpres.

În vârstă de 81 de ani, Fujimori a fost transferat în noaptea de duminică spre luni de la închisoare la o clinică peruano-niponă, pentru a fi supus unor examene medicale.

Fostul şef de stat este "sub observaţie", a declarat medicul său de familie Alejandro Aguinaga după ce i-a făcut o vizită lui Fujimori. Medicul, care a fost şi ministru al sănătăţii, a informat pe Twitter că Fujimori a fost tratat cu oxigen duminică noaptea. El era foarte slăbit şi avea buzele albastre, a relatat Aguinaga.

În prezent, Alberto Fujimori "este sub observaţie în unitatea de îngrijiri intermediare a clinicii", unde a fost internat de mai multe ori în timpul ultimilor ani, a precizat o sursă din cadrul familiei Fujimori.

Alberto Fujimori a fost condamnat în 2009 la 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi crime împotriva umanităţii. În decembrie 2017, în timp ce era spitalizat, a beneficiat de o "graţiere umanitară" controversată din partea preşedintelui Pedro Pablo Kuczynski, însă aceasta a fost anulată în octombrie 2018.

Marţea trecută, justiţia peruană a ordonat reîncarcerarea fiicei lui Alberto Fujimori, lidera opoziţiei Keiko Fujimori, în cadrul scandalului de corupţie Odebrecht, gigantul brazilian din domeniul construcţiilor care a recunoscut că a mituit numeroşi lideri politici latino-americani, printre care patru foşti preşedinţi peruani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.