Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru se confruntă cu primele cazuri de Covid, varianta Omicron

ECDC
Omicron Covid

Peru, ţară unde mortalitatea din cauza COVID-19 este cea mai ridicată din lume, a anunţat duminică primele patru cazuri ale variantei Omicron pe teritoriul său, pe fondul resurgenţei pandemiei, notează AFP.

"Din păcate, avem deja patru cazuri confirmate de Omicron în Peru", a declarat presei ministrul sănătăţii, Hernando Cevallos.

Printre aceste persoane se află o femeie şi un băiat de nouă ani. Femeia, a cărei naţionalitate nu a fost specificată, a venit din Africa de Sud, au precizat autorităţile.

Ministrul a convocat o reuniune de urgenţă a experţilor pentru a discuta oportunitatea adoptării unor restricţii suplimentare în faţa COVID-19.

Pe de altă parte, el a îndemnat populaţia să meargă la centrele de vaccinare pentru a împiedica "al treilea val să izbucnească şi să ne provoace aceleaşi pagube ca înainte".

În Peru, un permis sanitar care să ateste administrarea a cel puţin două doze de vaccin împotriva COVID-19 este necesar pentru a intra în magazine, a lucra în spaţii închise şi a folosi transportul public.

Numărul contaminărilor din această ţară latino-americană s-a dublat recent, ajungând la mai mult de 1.500 pe zi, iar cel al deceselor la peste 50 pe zi.

Guvernul a interzis reuniunile familiale şi petrecerile de Crăciun şi Anul Nou şi a intensificat campania de vaccinare.

Aproximativ 73% din populaţia peruană a primit două doze de vaccin.

Peru, cu o populaţie de 33 de milioane de locuitori, are cea mai ridicată rată a mortalităţii cauzate de pandemie din lume, cu 6.122 de decese la un milion de locuitori, potrivit datelor agenţiei France Presse bazate pe cifre oficiale.

În total, în această ţară au fost înregistrate mai mult de două milioane de cazuri de COVID-19, dintre care peste 201.000 au fost mortale, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.