Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru: Victoria lui Keiko Fujimori ar fi o "catastrofă", consideră scriitorul Mario Vargas Llosa

empodera.pe
Keiko Fujimori

Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură peruanul Mario Vargas Llosa este de părere că victoria lui Keiko Fujimori, în fruntea sondajelor pentru prezidenţialele programate în aprilie în Peru, ar reprezenta o "catastrofă" pentru ţara sa, potrivit unui interviu publicat duminică de cotidianul La Republica, citat de AFP. 

"Ar fi o catastrofă pentru Peru ca Keiko Fujimori să fie aleasă. Ar fi revendicarea unei dictaturi, o dictatură dintre cele mai corupte, mai violente, mai sângeroase", a afirmat scriitorul, făcând aluzie la regimul tatălui d-nei Fujimori, fostul preşedinte Alberto Fujimori (1990-2000), închis pentru corupţie şi încălcarea drepturilor omului. 

"Ca toate astea să fie uitate şi revendicate de alegători ar fi o ruşine pentru Peru", a adăugat el. 

Mario Vargas Llosa, 79 de ani, şi-a exprimat speranţa că d-na Fujimori, favorită în ultimele luni pentru alegerile prezidenţiale de la 10 aprilie şi care capitalizează 30% din intenţiile de vot, va pierde şi nu îi va putea urma preşedintelui de stânga Ollanta Humala, pe care scriitorul l-a susţinut la prezidenţialele din 2011, tot împotriva acesteia. 

"Este creditată cu o treime din voturi, ceea ce mi se pare enorm", a subliniat el, dorind ca aceasta să piardă în turul secund, ideal contra economistului Pedro Pablo Kuczynski pe care îl sprijină, clasat în prezent pe locul al treilea în sondaje. 

Fostul prim-ministru în vârstă de 78 de ani este devansat de un alt economist, Julio Guzman (18%). 

În 1990, Alberto Fujimori, care deţinea şi cetăţenia japoneză, a câştigat spre surpriza generală alegerile prezidenţiale în fruntea partidului său "Cambio 90", cu ajutorul mai ales al voturilor stângii, învingându-l pe Mario Vargas Llosa, susţinător al ultraliberalismului.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.